Intressan Fakta. Förlåt för alla olika text stilar.

 
Hellu everyone!! Ännu en dag av väntan .. därför passar jag på att dela med mig lite av sjuka, knäppa roliga saker som faktiskt finns i världen.
 
LAGAR som faktiskt finns.. (kan vara bra om man är i de landet)
Schweiz
-Det är olagligt att spola i toaletten efter klockan 22.00 om du bor i lägenhet.
Alabama
Det är förbjudet att spela domino på söndagar.
Att hälla salt på järnvägsspåren kan bestraffas med döden.
Det är förbjudet att vid något tillfälle ha glass i bakfickan.
Kvinnor får ej inneha sexleksaker.
Det är förbjudet att köra barfota.
Kalifornien
Det är förbjudet att sätta ut en råttfälla om man inte har jaktlicens.
Australien
Enligt statslagarna är det olagligt för barn att köpa cigaretter, däremot lagligt att röka dom.
Israel
Det är olagligt att peta näsan på söndagar.
Florida
Är du skild, gift eller ensamstående kvinna, är det olagligt att hoppa fallskärm på söndagseftermiddagar.
Kvinnan - och frisören - kan få böter om någon sover i en hårtork.
Blir en elefant bunden vid en parkeringsautomat, måste man betala ordinarie parkeringsavgift för den.
West Virginia
Ett barn som luktar lök, får inte gå i skolan
Oregon
Det är förbjudet för en man att ensam tanka bilen.


Jobb

Testare av sexleksaker

 

Matstylist

När vi tänker på stylister tänker vi ofta på inredningsstylister eller hårstylister. Men faktum är att man även kan jobba som matstylist. Man arbetar då med att lägga upp, piffa till och helt enkelt få mat som ska fotograferas att se bra ut. Till exempel till kokböcker eller menyer.
Lön: 23 000.

Man kan jobba med att rensa vägar från påkörda djur

Ett yrke som är mer vanligt i USA. Enligt USA Today var det omkring 1 miljon bilolyckor med rådjur under 2011. Det är över 2 700 om dagen. Och någon måste städa upp den röran.
Lön kan betalas ut per kadaver och det kan enligt USA Today bli så mycket som 50 000 i månaden.

Testare av hundmat

Tro det eller ej, men även hundmat måste testas. Har du bra smaklökar? Då kan du jobba som hundmatstestare. Ditt jobb är att se till att hundmaten har rätt smak och rätt konsistens.
Lön: 28 500 kronor.

Professionell sked

Alla människor är i behov av närhet. Och det finns faktiskt ett företag som hyr ut professionella skedar. Jobbet går helt enkelt ut på att sova sked eller mysa med kunden. Det är absolut inget sex inblandat i tjänsten.
Lön: 400 kronor i timmen.

Golfbollsdykare

Sjöar och vattendrag i närheten av golfbanor samlar på sig tiotusentals bollar varje år. Golfbollarna är ofta dyra och det finns folk som jobbar med att resa runt och dyka efter bollarna. Enligt sportmagasinet ESPN tjänar dykarna mellan 35 000 och 70 000 i månaden. Inte så konstigt kanske med tanke på att det beräknas försvinna över 200 miljoner golfbollar i USA varje år.

Testare av vattenrutschkanor

Jobbet man drömde om som barn. Ett företag med flera vattenparker runtom i världen har anställt en person vars uppgift är att åka runt och testa alla vattenrutschkanor för att se att de håller måttet.
Lön: 24 000.

Professionell brudtärna

Ett nytt jobb som slagit igenom på nätet. För folk som inte har en brudtärna eller som behöver hjälp med förberedelserna. Som professionell brudtärna är man med från planeringen av bröllopet till efterfesten.
Lön: Allt från 2 500 till 18 000 per bröllop beroende på uppgifterna kunden väljer.

Möbeltestare

Få betalt för att ligga i sängar och sitta i soffor. Ditt jobb är att testa möbler för att mäta komfort och kvalitet innan de börjar säljas. En av de största arbetsuppgifterna är att ge feedback på hur tillverkaren kan förändra möblerna.
Lön: 22 000 kronor.
 
WHAT ?
Seriemördaren Richard Chase bröt sig enbart in i hem som var olåsta, han trodde att låsta hem betydde att han inte var välkommen.

Djurfakta

Insekter: 80 % av alla djur på jorden är insekter
Giraffer har inga stämband och kommunicera genom att röra luften runt halsen
Sniglar: Sniglar kan sova oavbrutet i upp till 3 år
Fladdermus: Fladdermöss flyger alltid till vänster när de lämnar en grotta. Fladdermöss är också det enda däggdjur som kan flyga och har också möjlighet att äta upp till 1 000 insekter per timme.

FOBIER
Aikmofobi: Rädsla för vassa och spetsiga föremål. Människor som lider av detta i extremt hög grad kan till och med vara rädda för ett pekande finger.
Agyrofobi: Rädsla för att korsa en väg. Den har inget med trafik att göra, eftersom en tom väg är lika skrämmande.
Anthofobi: Rädsla för blommor. En åkomma som kan göra det mycket svårt för den drabbade att röra sig utanför bostaden.
Charophobi: Rädsla för att dansa. Många tycker inte om att dansa, men här talar vi om en skräck, som kan göra människor sjuka.
Coulrofobi: Rädsla för clowner. Och det gäller inte bara onda clowner, som ju skall vara skrämmande, utan också om helt vanliga sådana.
Nomofobi: Rädsla för att vara utan mobiltelefonkontakt. Det är en av de senast beskrivna fobierna. Den kan vara så uttalad att man aldrig stänger sin mobiltelefon och har den med sig överallt.
Osmofobi: Rädsla för lukter. Detta tillstånd kan vara begränsat till en enda speciell lukt eller alla slags starka lukter.
Phobofobi: Rädsla för fobier. Man kan också bli så rädd för att bli rädd att detta i sig blir ett problem.
Spectrofobi: Rädsla för speglar och den egna spegelbilden. Det är ett sällsynt tillstånd men uppfattas som en extrem fruktan för att inse vem man är.
Tetrafobi: Rädsla för siffran 4. Denna fobi är särskilt utbredd i många asiatiska länder, där orden för 4 och död ofta är mycket lika varandra.
Finns sjukt mycket spännande man kan hitta.


BEY BEY !